Proman Consulting | loader
Proman Consulting |

Proman


Priča o PROMENama

Ko sam ja? PROfesionalni MENadžer. Ali pre nego što nastavim ko sam, reći ću ti ko sam bio.

Bio sam klinac bez cilja, tumarajući. Sa dosta besa u sebi. Uglavnom bleja okolo. Bleja na klupici, u kafiću, na ulici ili tribini – okružen svakakvim ljudima. Nije bitno sa kim i nije bitno gde. A kad samo blejiš okolo, znaš kako kažu, dokon mozak đavolje igralište. Emituješ i privlačiš puno loše energije i polako postaješ gubitnik u svojim očima a kasnije i u očima društva.

Kada sam se probudio jednog jutra, koje je bilo isto kao i prethodnih 768, konačno sam shvatio. Shvatio sam da nešto mora da se dogodi sa mnom. Nešto je moralo da promeni. Da bih se pokrenuo morao sam da poradim na svom duhu, da uradim bilo šta za početak. Uradio sam 9 sklekova i pročitao poeziju Sergeja Jesenjina. Tada je sve počelo. Zapalio sam iskru, pronašao vatru u sebi, izašao iz svoje zone komfora i počeo da pravim PROMENe. PROMENe koje će me oblikovati, učiniti da budem bolji. PROMENe koje moram sprovesti. PROMENe koje želim da napravim i sa Vama.

Najveća bitka, najveća borba je sa čovekom u ogledalu. Sa samim sobom. Ako pobedimo čoveka u ogledalu, pobedićemo sve! I učinio sam to. Promenio sam se.

U međuvremenu, ljubav se rodila! Uglavnom prema menadžmentu, ali sa fokusom na neformalno obrazovanje. Kontinuirano učenje i unapređivanje mog znanja bila je ključna stvar koju sam uradio sa sobom. Erasmus Roterdamski je rekao: "Najveća nada jedne nacije leži u pravilnom obrazovanju njene omladine". Nije to samo nada za svaku naciju, već i za nas kao pojedince. Ovo je prva filozofija mog profesionalnog života. Druga je umrežavanje. Ovo se pokazalo kao najbolja strategija ikada za mene.

I Promen je rođen. Danas sam osnivač i operativac agencije za savetovanje iz oblasti menadžmenta - Proman Consulting u Kragujevcu i Luksemburško slovenačkog biznis kluba u Ljubljani.

Sada radimo na tome da zajedno sa vama ostvarimo velike pobede!

Nismo sami. Imamo naše partnere, imamo domaće stručnjake i stručnjake iz inostranstva.

Svi naši klijenti su naši partneri. Imamo isti mindset, odnosno isti ili sličan način razmišljanja. Mi zajedno rastemo. Ako imate isti mindset, budite naš partner! Zajedno možemo promeniti stvari.

Strahinja Tirnanić
Novembar 2018, Ljubljana