Proman Consulting | loader
Proman Consulting | Program stručnih praksi Proman Consulting

Program stručnih praksi Proman Consulting

Nakon dugogodišnjeg rada sa mladim ljudima može se izvesti dosta zaključaka a jedan od bitnijih je - Ukoliko prepoznaju svoj potencijal i disciplinovano usmeravaju svoj rad ka željenom cilju, rezultati nakon određenog vremena su neminovni. Takođe, osim učenja teorije, koja je izuzetno važna, potrebno je kroz praksu zapravo ući u svet poslovanja.

Znate onih nekoliko godina radnog iskustva koje vam poslodavac traži prilikom razgovora za posao? Jedan deo tog iskustva može se steći upravo na stručnoj praksi. Tokom celokupnog školovanja teoretsko znanje je nešto što dominira u našem obrazovnom sistemu. Suvoparne definicije i napamet naučene podele u lekcijama nisu nešto što će vam na svakodnevnom nivou koristiti u poslu.

Kada studenti dođu na program praksi kod nas, polazimo sa nulte tačke i računamo na to da treba da ga naučimo kako da hoda  kroz osnovne poslovne procese, korak po korak. Od učenja same poslovne kulture, interne i eksterne komunikacije, korišćenja alata, rutinskih kao i onih složenijih procesa izrade zadataka.

U našoj agenciji postoje tri programa praksi koje studenti mogu odabrati. Prvi program jeste neplaćena stručna praksa koja podrazumeva da praktikant provodi polovinu radnog vremena u našoj agenciji (4h)  tokom kojih ima treninge i radne procese i zadatke koje obavlja. Ovaj program se može percipirati i kao obuka iliti kurs koji dobijete potpuno besplatno. Drugi program je plaćena stručna praksa, koji podrazumeva nešto veći obim odgovornosti i  zadataka na dnevnom nivou, kao i puno radno vreme provedeno u agenciji sa ostalim zaposlenima. Treći program je obavezna stručna praksa na koju dolaze studenti master studija sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Kroz svaki projekat ali i segment poslovanja prolazimo zajedno sa osobom i trudimo se da implementiramo znanja koja su stečena na fakultetu ali i da kod nas to znanje nadogradi praktičnim iskustvom i time zaokruži kraj jednog stadijuma obrazovanja i započne drugi.

Treba napomenuti da ovde nemaju samo praktikanti benefite, već i fakultet i mi kao kompanija. Osposobljavanjem mladog čoveka i usmeravanjem njegovog potencijala u dobrom smeru, usmeravamo i naš biznis. Nepresušna energija, motivacija, želja za napretkom i uspehom kod mladih je dominantnija na početku karijere što nama u neku ruku dosta olakšava onboarding. Zajedničkim snagama dolazimo do novih ideja i rešenja za poslovne zadatke, iz različitih perspektiva posmatramo probleme i alternative iz kojih se mogu izroditi velike stvari.

Gotovo svi zaposleni u Proman Consultingu su započeli svoju karijeru kao praktikanti. Jedni su se javili samoinicijativno za program prakse, drugi su odabrali našu agenciju za mesto na kome će sprovesti svoju obaveznu praksu kako bi uspešno završili master studije na fakultetu, i svi oni su danas deo našeg tima. 

Priliv znanja i sticanje novih veština, na sve moguće načine predstavlja riznicu novih prilika i uspeha, koji su nakon napornog ulaganja u sebe nezaobilazni na ovom putu. Uspeh ne dolazi preko noći, zato treba još od prvog dana karijere davati najbolje od sebe i strpljivo graditi temelj za nove lestvice i spratove na koje se treba popeti jednoga dana.

Ukoliko vidite sebe kao deo neke uspešne kompanije koja radi sa mladim ljudima, ne dozvolite strahu da blokira vaš potencijal i pošaljite svoj CV za stručnu praksu putem office@proman.rs 

Najveći prijatelj studenata i mladih, Proman Consulting :) 

Podeli

Trenutno nema komentara

    Ostaviti komentar